Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

και πάλι παιδί. damn, i grew up.


5 Σεπτεμβρίου 2002
ημέρα Πέμπτη.
Στο δωματιάκι μου.

   Το καλοκαίρι δεν πρόλαβε καλά καλά να τελειώσει, κι όμως σήμερα το πρωί ένιωσα ένα κρύο αεράκι να διαπερνά το σεντόνι μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και καθώς έβλεπα τον ουρανό σιγά σιγά να ξεθωριάζει από το μαύρο αποφάσισα να σηκωθώ. Άνοιξα διάπλατα τις κουρτίνες κι ήταν όλα γκρι.. Όπως την πρώτη μέρα σχολείου ή  όταν ξυπνάς χαράματα σε μια μέρα που επρόκειτο να βρέξει. Κι όμως δεν θα έβρεχε. Άνοιξα το παράθυρο και μύριζε έξω υγρασία. Έψαχνα στα γύρω σπίτια να βρω ένα φως να δω αν ξύπνησε κανένας τέτοια ώρα, όπως εγώ. Κανείς. Κι όμως με την άκρη του ματιού μου είδα το περίεργο παιδάκι που μένει δίπλα. Μόλις μετακομίσανε. Είναι πιο μικρή από εμένα. Εγώ θα πάω Τετάρτη. Μου παίρνει συνέχεια τις κούκλες. Η μαμά λέει δεν πειράζει γιατί δεν έχει παιχνίδια. Έχει όμως κουταβάκι.. Εγώ δεν έχω.. ο μπαμπάς δεν θέλει. Δεν πρόλαβα να την χαιρετήσω. Έκλεισε τις κουρτίνες. Το χλωμό της πρόσωπο χάθηκε πίσω το χοντρό ύφασμα.. Αλήθεια γιατί είναι τόσο χλωμή;
 Ίσως της δώσω τελικά μια κούκλα μου…

Γιατί απλά τότε δεν φοβόμασταν τίποτα.. Γιατί όλα μας τα προβλήματα μας φαίνονταν μεγάλα.. Αλλά ήταν τόσο, μα τόσο μικρά.. 

Να έπαιζα ακόμη με τις κούκλες μου…

#11
ΉλΙ

6 σχόλια:

  1. αυτές οι σκέψεις μου φέρνουν γεύση φιλιού στο στόμα
    γεννιόμαστε και πεθαίνουμε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ :) έχεις δίκιο σε αυτό που λες.. πολλές φορές δεν το παραδεχόμαστε, άλλες φορές δεν το δείχνουμε. κι όμως πάντα λησμονούμε τις στιγμές αυτες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, τις λησμονούμε.. Ταυτόχρονα τις ανακαλούμε με νοσταλγία.. Κάθε μέρα όμως είναι γεμάτη στιγμές που αξίζουν χαμόγελο.. Στιγμές όχι ιδανικές ούτε εξιδανικευμένες, απλες καθημερινές σταγόνες χαράς... Που προσωπικά μου δίνουν ένα όνειρο καθε βράδυ.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :)γιατί απλά στο τέλος της ημέρας τα μικρά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι όμορφο κείμενο!! Μου λείπουν εκείνες τις μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή